Με μεγάλη χαρά σας γνωστοποιούμε τη δημιουργία του μοναδικού πανελλαδικά τμήματος περιγεννητικής απώλειας στη Β’ Μαιευτική κ Γυναικολογική κλινική , του Αρεταίειου νοσοκομείου υπό τη Διεύθυνση του διευθυντή Καθηγητή Νίκου Βλάχου.

Σκοπός του τμήματος είναι:

  1. Η υποστήριξη και η ενημέρωση των γυναικών με προγεννητική απώλεια (εμβρυϊκός/ ενδομήτριος θάνατος, αυτόματη αποβολή, έκτοπος κύηση, παλίνδρομος κύηση, επαναλαμβανόμενες/ καθ έξιν αποβολές, θεραπευτική / προκλητή διακοπή της κύησης).
  2. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου τα ζευγάρια θα αισθάνονται ότι είναι σε θέση να αποφορτιστούν συναισθηματικά και ψυχολογικά.
  3. Η οργάνωση σεμιναρίων υποστήριξης των μαιών και των εργαζομένων ώστε να αισθάνονται σίγουροι στη παροχή υποστήριξης στις οικογένειες που έχουν πενθήσει.Την ευθύνη του επιστημονικού σχεδιασμού, το συντονισμό και τη λειτουργία του τμήματος έχει η Μαία Ελισσάβετ Μανιατέλλη (MSc, PhD), εξειδικευμένη στη διαχείρηση περιγεννητικής απώλεια. Τα ραντεβού θα κλείνονται από Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-12:00 στο 210 7286140.